Hyödyllistä tietoa asukkaille

Saunavuorot

Taloyhtiön viihtyisä sauna sijaitsee A-talon Hansakadun puoleisessa päädyssä. Käynti saunaosastolle tapahtuu pihan puolella olevasta ovesta.

Saunavuorot ovat käytössä perjantaisin ja lauantaisin kello 16.00- 21.30.

Saunan käytön kokonaisaika on yksi tunti, josta ensimmäinen puolituntinen on löylyhuonekäyttöön ja jälkimmäinen puolituntinen peseytymistä varten. Tasatunnilla saunaan menijät menevät kadun puolen pukuhuoneisiin ja puolelta tunnilta saunaan menijät käyttävät pihanpuoleisia pukuhuoneita.

Halukkaat voivat käydä varaamassa saunavuoroja saunaosastolla perjantaisin ja lauantaisin, jolloin ovi aukeaa asukkaan omalla huoneistoavaimella. Muina päivinä ulko-ovi on lukittuna. Ulko-oven vieressä on vuorovarauslista, josta voi varata vapaana olevan ajan kirjoittamalla viikkolistaan nimen ja osoitteen.

Saunanhoitaja toimittaa vuorolistat isännöitsijätoimistoon, joka laskuttaa käyttäjiä varausten perusteella 1-2 kertaa vuodessa.

Lisätietoa sauna-asioista: Reijo Hirvikorpi – reijohi(a)hotmail.com (Viestiä lähettäessä korvaa (a) @ -merkillä)

Huom! Sähköpostin tai puhelimen kautta ei voi varata saunavuoroa.

Saunamaksuiksi taloyhtiö on toistaiseksi päättänyt 5 €/kerta tai 20 €/kk vakiovuoron käyttäjille.

Remontit

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajalla on oikeus tehdä kustannuksellaan muutoksia osakehuoneistossaan. Yhtiön osakas ei voi kuitenkaan tehdä esimerkiksi vapaasti korjaus- tai muutostoimenpiteitä asunnossaan eikä varsinkaan märkätiloissa ilman taloyhtiön lupaa.

Voit ilmoittaa remonteista ja muutostöistä lähettämällä kirjallisen ilmoituksen (esim. sähköpostilla) suoraan isännöitsijätoimistoon. Ilmoituksen käsittelyyn on hyvä varata vähintään 3-4 viikkoa. Kysy tarvittaessa lisätietoja isännöitsijältä tai katso www-sivuilta ja tulosta lomake: http://www.isannointitolvanen.fi/www/osakkaan-muutostyoilmoitus-taloyhtiolle.

Lain mukaan tilaaja (osakas tai taloyhtiö) vastaa asbesti-/haitta-ainekartoituksen tilaamisesta ja mahdollisista purkutöistä sekä em. kustannuksista. Ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten korjaustöiden osalta on otettava huomioon Laki eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista 684/2015 sekä Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta 798/2015. Purkutyötä ei saa aloittaa ennen asbestikartoitusta tai selvitystä purettavista materiaaleista ja ilmoituksen käsittelyä.

Kartoituksen suorittamisesta ja sen tuloksista pitää ilmoittaa taloyhtiölle ennen töiden jatkamista. Kartoituksen voi tilata esimerkiksi asbesti- ja haitta-aineasiantuntijalta (AHA-asiantuntija).

Osakkaan on toimitettava remontista syntyvä purkujäte kustannuksellaan poiskuljetettavaksi (ei saa laittaa taloyhtiön jäteastioihin). Osakas vastaa porraskäytävän siisteydestä purkujätettä pois kuljetettaessa. Remontin aikana kovaäänistä melua ei sallita sunnuntaisin eikä juhlapyhinä. Kovaääninen melu on kielletty kello 20 – 08 välisenä aikana. On myös kohteliasta ilmoittaa remontista ja sen aikataulusta naapureille esim. laittamalla lappu rappukäytävään.

Parvekkeiden kunnosapito

Parvekkeiden osalta muistuttaisimme, että niiden puhtaanapito kuuluu asukkaan velvollisuuksiin ja, että puhdistus tehdään harjalla eikä esim. lapiolla tai muulla terävällä esineellä, joka rikkoo niiden pinnoitteen.

Multa-astioiden pitoa parvekkeella tulisi välttää, koska runsaiden sateiden ansiosta multainen lieju tuhrii talon julkisivua. Tämä koskee kaikkia taloja, mutta erityisesti B-talon (Annankatu 2) parvekkeet on syytä pitää puhtaana, koska talo on maalattu kalkkimaalilla. 

Pysäköinti

Kiinteistön pelastustiet on ehdottomasti pidettävä vapaina, noudatathan siis pysäköintisääntöjä ja rauhallista piha-alueajoa. Pihan huoltopysäköintipaikat on tarkoitettu vain lyhyelle, max 1 h pysäköinnille. Pidempää pysäköintiä varten paikkoja löytyy yleensä hyvin lähikatujen varsilta.

Autopaikat ovat numeroituja. Autokatospaikan haltijoita muistutetaan ajoportin sulkemisesta sovittuina aikoina. (ajat ajoportissa) Sähkötolpan avaajan (poletti) saa huoltoliikkeeltä.

Taloyhtiön vuokrattavista autopaikoista voi tiedustella isännöitsijätoimistosta. Taloyhtiössä käytössä autopaikkojen varauslista.

Pesutupa

Taloyhtiön pesutupa sijaitsee A-talon (Puutarhakatu) B-rapun kellaritilassa.

Kulku tapahtuu pyöräkellarin kautta ja sinne pääsee huoneistoavaimella.

Pesutuvassa on pesukone ja kuivaushuone. Varaus pesutupaan tehdään siellä olevaan listaan. Varaus sisältää sekä pesukoneen että kuivaushuoneen käytön.

Pesukoneen käyttö maksaa tällä hetkellä 3 € / kerta ja maksu tapahtuu soittamalla palvelunumeroon. Tarkemmat ohjeet pesukoneen käytöstä löytyvät pesutuvasta. Kuivaushuoneen käyttö on ensisijaisesti varattu pesukoneen käytöstä maksaville ja toisisijaisesti muille.

Pesutupaan jätetyt hylätyt vaatteet ja muut ylimääräiset tavarat poistetaan kiinteistöhuollon toimesta määräajoin.

Jätteiden lajittelu

Taloyhtiön jäteasema tarjoaa mahdollisuuden lajitella jätteitä eri keräyssäiliöihin.

Kompostorin käytöstä on seikkaperäiset ohjeet porraskäytävissä, ole hyvä ja noudata niitä!

HUOM. Ongelmajätteet sekä sähkö- ja elektroniikkaromu, samoin huonekalut, on itse toimitettava esim. Ekotorille (Rautakatu 12, Itäharju) tai Ekopajalle (Rieskalähteentie 74).